Vanilla worker with a vanilla bean in his hand. Vanilje arbejder med vaniljestang i hånden. Det er bourbon vanilje der tørres

Vores mission

Vi vil forbedre vaniljeindustrien en vaniljestang af gangen. Vaniljeindustrien skal være til gode for dem der dyrker vaniljen.

Hand holding vanilla beans in bulk. Hånd holder vaniljestænger i store mængder

Ansvarlig smag

Social Vanilla skaber social forandring gennem forretning. Vi tror på, at vi kan gøre en forskel og skabe bæredygtig vækst og fremgang for vaniljebønderne i det sydlige Afrika – og samtidig producere vanilje i verdensklasse til glæde for vores kunder. Vores målsætning er at skabe positiv forandring for alle de mennesker, der berøres af det, vi gør.

Vore kerneværdier

Ansvar

Vi tager ansvar, for at vaniljebønderne får en fair pris og producerer vanilje med bæredygtige metoder for mennesker og klode.
Vanilla in a pile and hands holding vanilla beans. Vanilje i en bunke og hænder der holder vaniljen

Kvalitet

Høj kvalitet kræver tid og kvalifikationer. Det ved vi. Derfor indgår vi kun aftaler med vaniljebønder og tørrestationer, der er villige til at bruge den tid, der skal til for at producere vanilje af meget høj kvalitet.

Gennemsigtighed

Vi har intet at skjule – tværtimod. Derfor giver vi dig fuld indsigt i hele værdikæden. Du kan på Fairfood TRACE se, hvem der har dyrket vaniljen, hvad vi har betalt.

Vaniljens rejse fra jord til bord

Hver vaniljestang er håndplukket og udvalgt med omhu for at sikre den højeste kvalitet. Og inden den når dit køkken, har den været håndteret med omhu for at sikre den bedste kvalitet og smag. Se her vaniljens lange rejse fra jord til bord.

  • Pollination of a vanilla flower. Befrugtning af vanilje blomst

    Plantens befrugtes

    Ainatwe B eller en af de andre vaniljebønder vi samarbejder med befrugter hver eneste blomst på vaniljeokideen.

  • Høst

    Når vaniljen er moden cirka 9 måneder efter befrugtning, kan Ainatwe B plukke de grønne vaniljebønner og levere sin høst på vores pick-up sted. Ainatwe B får en fair pris og bonus for vaniljen, når den er kvalitetstjekket.

  • Vanilla in a pile and hands holding vanilla beans. Vanilje i en bunke og hænder der holder vaniljen

    Forædling

    Vaniljen transporteres til tørringsstationen og nu går forædlingen i gang. Først skoldes vaniljen. Derefter skal vaniljen i en 3 til 4 månederes periode skiftevis tages ud i solen for at tørre og pakkes ind i tæpper for at udvikle sig.

  • A box of wholesale vanilla beans. En kasse med engros vanilje

    Fermentering

    Når vaniljen har den rette fugtighed lægges den i kasser hvor den skal modne i 3-4 måneder. Denne langsommelige process maksimerer vanillin-indholdet i vaniljen og dermed dens smag og kvalitet.

  • Vanilla bean on a plate. Vaniljestang på en tallerken til dessert

    Levering til dig

    Gourmet vaniljestængerne transporteres til Danmark og leveres til dig, så du kan fremtrylle lækkerier i dit køkken.

Teamet bag

Amie N´Dong

Amie er direktør og medstifter af Social Vanilla. Hun brænder for at skabe sociale forandringer via forretning – og er især fokuseret på at ændre vores fødevaresystemer til det bedre. Amie har en baggrund i internationalt socialt arbejde og har en kandidatgrad i Afrikastudier. Amie er drevet af socialt iværksætteri og brænder for at skabe link mellem småbønder i Afrika og det internationale marked for at skabe socialøkonomisk vækst.

Mikael Mortensen

Mikael er vores CFO og medstifter af Social Vanilla. I 2015 etablerede han sammen med sin søster en bæredygtig kaffefarm i Uganda. Siden dengang har Mikael solgt både kaffe og vanilje fra Uganda og har undervejs set og oplevet en lang række af de problemer, der er i den ugandiske vaniljeindustri. Den erfaring bruger Mikael nu i Social Vanilla for at skabe social forandring og vækst for de ugandiske vaniljebønder.